Vad du inte vet om professionell mattrengöring

När du har smustsat ner din matta, står du och kliar dig på huvudet och försöker komma på vilken som är den bästa rengöringsmetod att tillämpa först? Problemet är, som ni säkert vet, att fel produkt på en fläck kan vara förödande för din matta. Ibland får det mattan att försämras i materialet eller så blir fläcken permanent. Om du inte är säker på hur du får bort fläcken själv, finns det några alternativ för professionell mattvätt som du bör vara medveten om.

Mattshamponeringsmaskiner

Bra gammaldags matt städtjänster har funnits i årtionden, och idag kan de använda ett kemiskt rengöringsmedel för att shamponera det åt dig. Sedan går de tvärs över golvet med en schamponering maskin som drar ut den kemiska lösningen igen och lämnar mattan nästan torr. Ibland kan dessa kemiska lösningar skada mattan, och ofta kan svåra fläckar se ut att ha blivit upplösta, men sen visar det sig att fläckarna sakta söker sig upp till ytan igen.

Kemtvätta din matta

Mattvätt tjänster som erbjuder kemtvätt är säkra populära alternativ. Den servicemannen sprider ett grynigt ämne över dina mattbeklädda golv för att sedan använda sin mattvätt maskin att arbeta igenom det och sedan suga ut det, tillsammans med all smuts och alla fläckar. Skum är en annan form av nästan torr mattvätt där mattan schamponeras med endast skum, och sedan dammsugs till torkning. Det är en gammaldags tro att städtjänster som använder våta, schamponerings tekniker faktiskt skadar mattan över tiden, uppmuntrar röta och förfall av underlag och bidrar till framtida mögeltillväxt.

Metoden För Mattrengöring

De flesta företag och stora industrier välja en mattvätt tjänst som erbjuder specialmetoden. Med specialmetoden använder man ånga från starkt upphettat vatten med specialiserade tvättmedel till att rengöra mattan mer grundligt och djupt, följt av uppsugning av fukt och rengöringsprodukter, liksom all smuts. Värmen från ångan gör att fläckar och smuts löses lättare, och det har också en stor desinficerande effekt.

Avsikten när man väljer en mattvätt tjänsteleverantör är att se till att livslängden på mattan förlängs så mycket som möjligt. Fråga alltid vilken typ av städning som erbjuds, och gå bara med på en metod som du har förtroende för och tillit för. Den billigaste metoden brukar vara de otäckaste, och även om mattorna kan se fantastiska ut omedelbart efteråt, kan fortsatt tillämpning av vissa produkter och maskiner som använder vatten förorsaka stora skador på mattan, som är skatten i ditt hem.

>> Köp mattor här: