Ha rena mattor mellan mattrengöringen - del 2

Fortsättning från del 1 i artikelserien "Ha rena mattor mellan mattrengöringen".

- Se upp för fläckar och ta hand om dem snabbt för att upprätthålla en ren matta. Bara att använda vatten på fläckar fungerar ofta bra. Och om det inte fungerar, utöka din sökning efter bra rengöring. Du hittar flera produkter på matt rengörings marknaden som kan hjälpa dig att bli av med spill snabbt. Dessa produkter varierar i användning och kan vara till hjälp när du vill använda rätt sorts medel till den typ av spill som skett. Du kan också använda en blandning av vatten och ättika för att hjälpa dig att hålla undan fläckarna. Genom att vidta omedelbara åtgärder kan du bidra till att förhindra att spill blir fläckar, vilket gör att du alltid har en ren matta.

- En ren matta är en matta som är omhändertagen. Dammsug den 4-5 gånger per vecka för områden som trampas på ofta. Ta dig tid att dammsuga tillräckligt ofta och se till att göra det på rätt sätt. Det innebär att gå över golvet i flera olika riktningar så att dammsugaren plockar upp allt skräp den kan. En dammsugare av hög kvalitet är det bästa valet. Se till att använda den såsom tillverkaren beskriver i bruksanvisningen. Se också till att hålla påsar eller behållare tomma och rena filter också.

Det är bäst att använda de mildaste rengöringsmedel som finns tillgängliga på dina mattor. Använd endast de starkare sorterna på svåra fläckar och på vissa spill. Mild matt schampo är ändå alltid den bästa lösningen.

- När du använder ett rengöringsmedel är tricket "läs etiketten och följ tillverkarens anvisningar" och om du är osäker, kontrollera MSDS (Material Safety Data Sheet)

- Det bästa tipset av alla tips: Skor sätter spår av jord på de flesta mattor. Korrekt användning av en entré matta kan avsevärt minska mängden jord på mattans yta. När du använder entrémattor finns det två mycket viktiga aspekter för att göra dem så effektiva som möjligt. Det första är att mattan måste vara tillräckligt lång. Den bör vara mellan 180 cm till 360 cm lång, medan 300 cm till 360 cm långa mattor är de bästa. Det måste också finnas mattor placerade utanför byggnaden. Den största delen av smutspartiklar kommer att tas bort på detta sätt. Det andra är att de måste rengöras regelbundet innan de når sin punkt av total fyllnad. När en matta når denna punkt kan de inte längre hålla jord och de lämnar spill på de golv som de ska skydda. Övervaknings områden utanför byggnaden och välplacerade mattor i entrén är några sätt som vi kan använda för att förhindra att det mesta av jorden kommer in i huset eller byggnaden. Oavsett hur effektivt du underhåller dem, kommer en viss mängd jord att komma in.

>> Köp mattor här: