Vet du skillnaden mellan mattors fibrer?

Att välja rätt fiber är något som en person bör överväga innan han / hon köper mattor. Fibrer kan ha fler maskor per tum vilket innebär vridnings täthet på mattan. Ju snävare mattans vridning är, desto bättre kvalitet på fibrerna i mattan. Beroende på täthet och nivån på vändningar i fibern, kommer detta räknas in för mattans kvalité.

Garanti på mattor är en annan fråga att överväga när du handlar mattor. Polyester har en garanti. Om garantin inte innehåller detta, är det sannolikt en sämre klass av mattor. Se till att garantin är en som kommer att hjälpa dig i fall produkten har brister. Polyester har en bättre fläcktålig garanti än nylonfibrer, vilket kan vara av stort värde.

Över 60% av Nylon används för att göra mattor och är välkända som en produkt som används i mattors fibrer. Nylon har en hög slitstyrka och står emot slitning, det har en stark behållning och är bra för ett stort användnings område. Nylon behåller formen när den trampas på. Nylon ger också ett stort värde för pengarna. Välkända företag såsom DuPont och Allied Anso gör test för prestanda, kvalitet och hållbarhet.

Den äldsta matt fibern är ull. Ull håller under lång tid och känns bekväm. Jordar och fläckar är dock ett problem. Då ull är i fuktiga områden kommer ull heller inte att bekämpa fukten, utan orsakar att fuktskadorna utvecklar lukter.

Priset för ull är mycket dyrt, eftersom ull mattor är inte lika vanligt som det var förr. Ull är bra för de som vill ha en skön känsla men som inte går mycket på mattan. Då är detta ett utmärkt val. Vissa mattor består av flera fibrer medan andra utgörs av endast en typ av fiber. Vid köp av en god kvalitets matta, kontrollera att mattan består av fibrer såsom nylon, berber, ull och polyester. Polyester fiber är den bästa källan för en matta.

Det bäst lämpade område dit mattan borde komma att läggas, kommer att bero på fibrerna i mattan. Kom ihåg att billiga mattor är bra men kvalitets mattor kommer att spara dig dina pengar i det långa loppet.

>> Köp mattor här: