Plastmattor

Plastmattor passar bra i många rum, exempelvis köket, badrummet, hallen och tvättstugan. De är tåliga och lättskötta. Man kan spola av dem med varmt vatten eller tvätta dem i tvättmaskinen om man råkat spilla på dem. Det går också bra att dammsuga dem om det behövs. Plastmattor finns i massor av olika storlekar, färger och mönster. De är också förhållandevis billiga, så de är ett enkelt sätt att tillfoga färg till hemmet och man kan enkelt byta mattor efter årstid eller säsong för att förnya rummets utseende.

>> Köp plastmattor hos Ellos <<

Plastmattor har funnits i många år, men på senare år har de fått ett litet uppsving. Fler och fler inredningsdesigners och textilföretag har valt att skapa en serie plastmattor i deras kollektioner. Därför kan man numera också köpa snygga designade plastmattor. Ett exempel är företaget Pappelina som har tillverkat snygga och populära plastmattor i många olika färger och mönster sedan 1999. Troligen var det också Pappelina som bidrog till det ökade intresset för plastmattan. Tekniken för att väva plastmattor har funnits sedan 1948, men Pappelina moderniserade tekniken 1999. Idag säljer de mattor som passar alla hem, från plastmattor med grafiska och väldesignade mönster till plastmattor med organiska och mjuka former i väl valda färger

Att tänka på vid köp av plastmatta

Plastmattan är nog den matta som är enklast att sköta och underhålla. Därför krävs det inte att man funderar särskilt mycket innan man köper en ny plastmatta till hemmet. Ska man ha mattan på ett ställe där den lätt blir smutsig kan det vara smart att dubbelkolla att det är okej att tvätta mattan i tvättmaskin. Extra långa och/eller breda plastmattor kan dock vara svåra att få in i vanliga tvättmaskiner på grund av sin storlek, vilket också kan vara klokt att överväga. Ibland kanske det är smartare med två mindre mattor än en jättestor. Ska du ha plastmattan i badrummet är det viktigt att kolla att plastmattan tål golvvärme, ifall du nu har golvvärme i ditt badrum. När det gäller färg, form, material och storlek är det egentligen en smaksak vad man väljer. Välj något som passar till hemmets utredning och som du tycker om. En välskött plastmatta håller i många, många år, så det är smart att köpa en matta som man verkligen tycker om.