Badrumsmattor

Med en badrumsmatta blir badrummet varmt och ombonat. Man slipper stå med fötterna direkt på det kalla golvet efter man duschat eller när man nyvaken ska uppsöka toaletten på morgonen. Dessutom är badrumsmattor ett smart sätt att tillfoga lite färg och textil till badrummet. Många badrum, framförallt i hyreslägenheter, är tillverkade i tråkigt vitt standardkakel. Visserligen är det lätt att hålla rent, men det skapar en trist och steril stämning. Med hjälp av färg och textiler kan man skapa en helt annan stämning som är både mysig och välkomnande. I ett badrum är det inte mycket textilier, utan det är oftast bara handdukar, duschdraperi och badrumsmatta som man kan använda för att skapa en mer personlig och mysig miljö.

Köp en badrumsmatta online:

Mattor hos Trendrum
  • Mattor hos Trendrum
  • I Trendrums sortiment finns mängder med prisvärda, högkvalitativa samt riktigt billiga mattor för alla rum och hem.
  • Beställ online:
Mattor hos SE Mattor
  • Mattor hos SE Mattor
  • Gör ditt hem vackrare med mattor från kända varumärken. Snabb leverans. 30 dagars öppet köp.
  • Beställ online:

Badrum är oftast ganska små till storleken, så en badrumsmatta behöver inte vara särskilt stor. Därför är de vanligen billiga och på så sätt är byte av badrumsmatta ett bra sätt för att förnya hela inredningen och känslan av rummet.

Att tänka på vid köp av badrumsmatta

Badrumsmattor finns i olika storlekar, material, former och färger. Det vanligaste är kanske små, runda badrumsmattor som är tillverkade i tyg med en baksida av till exempel latex för att mattan ska ligga på plats. Mattor som halkar iväg när man kliver ut från duschen eller badkaret kan annars utgöra en stor risk. Det finns också speciella halkskydd att köpa som man lägger under mattan. Då kan man använda vilken matta som helst och ändå slipper man halkrisken. Något som kan vara smart att tänka på när man väljer badrumsmatta är att välja en matta med hög absorptionsförmåga.

badrumsmatta

Visserligen kan man egentligen använda vilken matta som helst även i ett badrum, det måste ju absolut inte vara en speciell badrumsmatta. Men för den som använder duschen eller badkaret ofta och inte vill kliva på en blöt badrumsmatta i flera timmar efter duschen eller badet så är det smart att välja en matta som snabbt blir torr. Vilken färg och form du ska använda på mattan är egentligen en smaksak.

Badrumsmattor i tyg kanske är vanligast, men badrumsmattor i plast, bambu och andra material blir allt vanligare. Till sist – om du har golvvärme i badrummet, tänk på att kolla upp om mattan tål detta. De flesta gör det, men det är bäst att kontrollera det redan vid köpet så man slipper obehagliga överraskningar senare.

Dela med dina vänner