Meny Stäng

Runda mattor

Vackra mattor finns i alla former, färger, material, storlekar och utföranden. Runda mattor är populära oavsett storlek. De passar in i alla rum och kan snabbt ändra rummets utseende. En liten rund matta bidrar till att rummet känns större än det är i verkligheten. Runda mattor kan också mjuka upp linjerna i ett annars fyrkantigt rum. En rund matta kan placeras mitt på golvet som ett konstverk, men den kan också användas för att värma frusna fötter bredvid sängen, under databordet eller bredvid badkaret.

Det finns runda mattor i de flesta butiker och man kan hitta runda mattor i alla prisklasser. Man kan också tillverka en rund matta själv genom att skära upp en gammal matta och kantsy den för att den ska hålla bättre. Vita och röda runda mattor är väldigt vanligt att använda bland designintresserade. Mattorna fungerar då framförallt som ett dekorationsobjekt och form går före funktion.

Handla runda mattor online:

Mattor hos Mattconcept
 • Mattor hos MattConcept
 • Massor av mattor till bra priser.
  90 dagars öppet köp.
  Gratis retur.
 • Beställ online:
Mattor hos Trendrum
 • Mattor hos Trendrum
 • I Trendrums sortiment finns mängder med prisvärda, högkvalitativa samt riktigt billiga mattor för alla rum och hem.
 • Beställ online:
Mattor hos Home By Sweden
 • Mattor hos Home By Sweden
 • Gör ditt hem vackrare med mattor från kända varumärken. Snabb leverans. 30 dagars öppet köp.
 • Beställ online:

När det gäller orientaliska och persiska mattor så är inte runda mattor lika vanliga. Det är först under de senaste åren som man börjat tillverka runda mattor, då som moderna mattor. Gamla persiska och orientaliska runda mattor har ofta medaljongmotiv. Den äldsta runda mattan man hittat är tillverkad i Egypten under 1500-talet. Det var en Mamluk-matta som har komplexa geometriska motiv med stora medaljonger.

Under 1800- och 1900-talen tillverkades en del runda mattor i Frankrike, framförallt i Aubusson- och Savonneristil. I Kina producerades de första runda mattorna i Tientsin och i Beijing i början av 1900-talet och idag har man ett relativt stort utbud av både äldre och nyare runda mattor. Persiska runda mattor tillverkas idag främst i Tabrix och i Isfahan i Iran.

runda mattor

Är du sugen på att köpa en rund matta? Det finns mängder av olika runda mattor av olika material. Välj en matta som passar din smak och som passar ihop med resten av inredningen. Kanske vill du ha en äkta matta, en naturlig matta eller en syntetmatta. Du kan också välja bland alla möjliga färger och mönster. Vad passar bäst hos dig, en enfärgad matta eller en mönstrad? Ska mattan utgöra ett blickfång eller ska den smälta in diskret i inredningen? Titta runt i det stora utbudet av mattor på nätet och försök bilda en uppfattning om vad det är du vill ha. Jämför gärna utbud, sortiment och priser bland flera mattbutiker innan du bestämmer dig.

Handla på nätet

Att köpa mattor på nätet är ett bra alternativ för dig som enkelt och smidigt vill hitta nya mattor till ditt hem. Där kan du ofta hitta billiga runda mattor, såväl helt nya mattor som prisvärda begagnade mattor. Titta igenom webbutikernas fyndhörnor och realager, det är vanligt att de säljer ut demoex och visningex till bra priser. Tänk bara på att det är skillnad mellan att köpa en matta billigt mot att köpa en billig matta.

Mattbutikerna på nätet erbjuder ofta såväl öppet köp som fri frakt när man beställer, plus att de har låga priser redan från början så det kan verkligen löna sig att kolla upp utbudet på nätet när man är sugen på en rund matta.

Tips på andra sidor: Rundamattor.se

Recension:

Runda mattor
Betygsatt av: Mattor.nu
Betyg: 4.6/5

Dela med dina vänner