Meny StÀng

Plastmattor

Plastmattor passar bra i mÄnga rum, exempelvis köket, badrummet, hallen och tvÀttstugan. De Àr tÄliga och lÀttskötta. Man kan spola av dem med varmt vatten eller tvÀtta dem i tvÀttmaskinen om man rÄkat spilla pÄ dem. Det gÄr ocksÄ bra att dammsuga dem om det behövs. Plastmattor finns i massor av olika storlekar, fÀrger och mönster. De Àr ocksÄ förhÄllandevis billiga, sÄ de Àr ett enkelt sÀtt att tillfoga fÀrg till hemmet och man kan enkelt byta mattor efter Ärstid eller sÀsong för att förnya rummets utseende.

Köp plastmattor online:

Mattor hos Mattconcept
  • Plastmattor hos MattConcept
  • Massor av mattor till bra priser.
    90 dagars öppet köp.
    Gratis retur.
  • BestĂ€ll online:
Mattor hos Trendrum
  • Plastmattor hos Trendrum
  • I Trendrums sortiment finns mĂ€ngder med prisvĂ€rda, högkvalitativa samt riktigt billiga mattor för alla rum och hem.
  • BestĂ€ll online:

Plastmattor har funnits i mÄnga Är, men pÄ senare Är har de fÄtt ett litet uppsving. Fler och fler inredningsdesigners och textilföretag har valt att skapa en serie plastmattor i deras kollektioner. DÀrför kan man numera ocksÄ köpa snygga designade plastmattor. Ett exempel Àr företaget Pappelina som har tillverkat snygga och populÀra plastmattor i mÄnga olika fÀrger och mönster sedan 1999. Troligen var det ocksÄ Pappelina som bidrog till det ökade intresset för plastmattan.

Tekniken för att vÀva plastmattor har funnits sedan 1948, men Pappelina moderniserade tekniken 1999. Idag sÀljer de mattor som passar alla hem, frÄn plastmattor med grafiska och vÀldesignade mönster till plastmattor med organiska och mjuka former i vÀl valda fÀrger

Att tÀnka pÄ vid köp av plastmatta

Plastmattan Àr nog den matta som Àr enklast att sköta och underhÄlla. DÀrför krÀvs det inte att man funderar sÀrskilt mycket innan man köper en ny plastmatta till hemmet. Ska man ha mattan pÄ ett stÀlle dÀr den lÀtt blir smutsig kan det vara smart att dubbelkolla att det Àr okej att tvÀtta mattan i tvÀttmaskin. Extra lÄnga och/eller breda plastmattor kan dock vara svÄra att fÄ in i vanliga tvÀttmaskiner pÄ grund av sin storlek, vilket ocksÄ kan vara klokt att övervÀga. Ibland kanske det Àr smartare med tvÄ mindre mattor Àn en jÀttestor.

Ska du ha plastmattan i badrummet Àr det viktigt att kolla att plastmattan tÄl golvvÀrme, ifall du nu har golvvÀrme i ditt badrum. NÀr det gÀller fÀrg, form, material och storlek Àr det egentligen en smaksak vad man vÀljer. VÀlj nÄgot som passar till hemmets utredning och som du tycker om. En vÀlskött plastmatta hÄller i mÄnga, mÄnga Är, sÄ det Àr smart att köpa en matta som man verkligen tycker om.