Inred ditt vardagsrum

mars 19, 2020 Av av admin

Eftersom vi spenderar en så stor del av vår tid i vårt hem så är det viktigt att vi trivs där. För att kunna trivas så är det väldigt viktigt att vi väljer en stil som passar bra med vår personlighet och vår livsstil. Det spelar såklart stor roll hur man inreder alla rummen i hemmet men frågan är om inte vardagsrummet är det viktigaste.

Vardagsrummet är det rum där många spenderar den mesta av sin tid. Det är i vardagsrummet man träffas och umgås eller ser på en bra film. I mångt och mycket är det hemmets ansikte utåt. Är vardagsrummet ljust och fräscht med mycket vita stilrena inredningsdetaljer? Eller ger det mer en mysig bohemisk känsla med tjocka sammetsgardiner och stora ljusstakar? Hur vardagsrummet är inrett säger väldigt mycket om personen som bor där och det är där kan man uttrycka sin personlighet.

Välj rätt färger och inredningsdetaljer

Det är lätt gjort att inredningen blir lite splittrad i ett vardagsrum där man vill få in mycket olika detaljer och praktiska lösningar. I ett vardagsrum har man ju ofta både TV, bokhylla och kanske en stereoanläggning eller bluetoothhögtalare. Om man dessutom inte köper alla saker på en gång så kan det vara svårt att få till ett enhetligt intryck. Det kan därför vara bra att man redan från början väljer ett färgschema och en inredningsstil som man gillar och sen håller sig till det.

Ett bra tips är att göra en så kallad visionboard där man skriver ner hur man vill ha det. Man kan klistra in tidningsurklipp från inredningstidningar som man gillar och välja några färger som man vill hålla sig till. När man har såna här ramar att hålla sig till så blir det mycket enklare att inreda vardagsrummet.

Välj rätt matta

När man inreder vardagsrummet så är det många detaljer som ska få det hela att passa ihop och en något underskattad inredningsdetalj är faktiskt mattan. Snygga mattor kan göra att de andra inredningsdetaljerna sammanlänkas på ett bra sätt och bidrar till ett samlat intryck.

Eftersom mattan ofta är ganska stor så är det viktigt att man noggrant tänker igenom hur den ska se ut. I vissa fall så kanske man vill att mattan ska ta plats i inredningen. I så fall kan det passa att ha en snygg mönstrad matta med attityd som passar med den övriga inredningen.

Om man däremot föredrar en mer tillbakadragen och stilren inredning så är det ofta bättre att välja en snygg enfärgad matta i en mer neutral färg. På så sätt tar den inte över inredningen utan smälter in och bidrar på ett bra sätt till helheten.

Dela med dina vänner